Trusoul unei pisicute


Înainte de a aduce o pisică în casă trebuie să parcurgi anumite etape. Printre ele se numără şi pregătirea trusoului unei pisicuţe pentru a o face să se simtă corespunzător, ca un nou membru a familiei şi nicidecum ca un musafir. Du-te la cumpărături cu câteva zile înainte pentru a nu avea încă un motiv de stres în ziua “cea mare”. Iată câteva lucruri minime de care vei avea nevoie:
1.    Mâncarea:  vorbeşte înainte cu proprietarul pisoiului şi sfătuieşte-te cu el ce mâncare trebuie să cumperi. Indiferent dacă este pui sau adult, mâncarea trebuie să fie uscată, specifică nevoilor actuale ale pisicii în cauză şi obligatoriu de o calitate superioră (hrană uscată super-premiu). Dacă momentan pisica pe care o vei primi se hrăneşte cu altceva, roagă-l pe actualul posesor să îţi mai aducă şi puţină mâncare pentru încă 3 zile, cât îţi va lua să faci tranzitul la mâncarea cumpărată de tine.


2.    Recipiente pentru apă şi mâncare: În comerţ se găsesc vase special concepute pentru pisici, care nu se răstoarnă, şi din interiorul cărora felinele pot mânca foarte uşor.

Recipient apa si mancare pentru pisica ta
3.    Jucării: pentru început ia un şoricel şi nişte jucării cu pene, până vei observa ce, cum şi cât îi place să se joace.
4.    Transportor: Nu încerca niciodată să transporţi o pisică fără trasportor! Gândeşte-te că prima vizită pe care o vei face cu pisicuţa va fi la vet, apoi în prima ta călătorie, apoi în multe alte deplasări, aşa că va fi o investiţie necesară şi de viitor.
5.    Şisalul: Folositor pentru ascuţirea ghearelor şi pentru a nu te pricopsi cu canapeaua sfâşiată, un şisal te va scăpa te lucrurile neplăcute ce se pot întâmpla.
6.    Unghiera şi peria: Toaletarea de către stăpân a pisicii îi apropie pe cei doi mai repede în clădirea prieteniei lor. Periajul trebuie să se facă zilnic, câteva minute, depinzând de tipul şi lungimea blănii pisicii. Tăierea unghiiilor se va face săptămânal.
7.    Şampon special pentru pisici: Îmbăiarea pisicii este un lucru minunat de plăcut pentru unele feline domestice. Indiferent dacă pisica va trebui spălată săptămânal sau o dată pe lună, trebuie să fii pregătită în cazul în care sare într-un borcan de dulceaţă, spre exemplu…
8.    Litiera, nisipul şi lopeţica: Litiera trebuie să fie din plastic, pentru că este mai uşor de curăţat, cu bordurile mai joase dacă aştepţi un puiuţ, sau mai înalte dacă viitorul membru al familiei este deja adult. Lopeţica te va ajuta să cureţi nisipul, iar cel din urmă poate varia de la cel simplu până la ceva mai complex cu particule inteligente şi odorizări speciale.
9.    Căsuţă/Pătuţ pentru pisică: Nu este necesar, dar de obicei pisicuţelor le place să aibe intimitatea lor.
10.  Fixarea unei consultaţii la veterinar: Acest lucru nu este tocmai un obiect de cumpărat, doar dacă pisica ta nu va veni o dată cu nişte acte doveditoare cum că a fost recent examinată de o persoană competentă (cum ar fi carnetul de sănătate vizat la zi) complectat cu toate vaccinările necesare, testele negative ale diverselor boli. Consultaţia va trebui fixată înainte de a ajunge cu pisica acasă.

Aşteaptă-ţi pisica cu braţele deschise şi arată-i cât de mult o iubeşti încă din prima zi în noua sa casă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...