Comunicarea la pisici


Pisicile,ca de altfel orice alt animal de pe Pământ prezintă un anumit limbaj corporal pe care dacă ştii să îl interpretezi corect te va scăpa din numeroase situaţii neplăcute.
Dacă vei observa cu atenţie o pisică,vei realiza că aceasta în anumite situaţii are anumite posturi cu ajutorul cărora îţi vei putea face o impresia în privinţa a ceea ce simte şi ce va face în continuare.
Urechile
O pisică fericită îşi va ţine urechile ridicate,pe care le va mişca la cel mai mic sunet.Dacă însă urechile pisicii sunt date pe spate, aceasta poate însemna că este vorba de o pisică în defensivă sau speriată(urechile pliate pe spate sunt semn de supunere şi această poziţie este adoptaă de acestea atunci când nu doresc să se confrunte cu alte pisici).O pisică furioasă vaavea urechile îndreptate înspre înainte.


Ochii

Pupilele dilatate reprezintă un semn că pisica este supărată sau adoptă poziţia de apărare.
Atunci când pisica are ochii pe jumătate închişi este somnoroasă,însă dacă este cât se poate de trează atunci acesta poate fi un semn al unei boli.
Ochii larg deschişi denotă o pisicuţă veselă şi fericită.
Mustăţile
Dacă o pisică îşi ţine mustăţile aproape de faţă,poate fi vorba de o pisică supăratăsau bolnavă.O pisică fericită îşi va ţine mustăţile drepte.
Frecatul obrajilor
Dca ai o pisică care îşi freacă obrajii de tine(sau corpul) este semn că îşi marchează teritoriul.Dacă însă îşi freacă nasul sau fruntea de tine este semn de afecţiune.
Pisica 2
Zbârlitul blanei şi arcuirea corpului

Pisica de obicei ia această poziţie atunci când este în defensivă,când se simte ameninţată- spre exemplu atunci cânde se întâlnesc 2 motani sau atunci când pisica dă „nas în nas”cu un căţel.
Pisica 3
Coada

O mişcare nervoasă a cozii este un semn cât se poate de rău.Pisica nu este nicidecum prietenoasă şi încearcă pe această cale să ne avertizeze asupra unui atac iminent.
Coada tinută vertical,cu vârful putin curbat, indică o pisică curioasă.
Coada înfoiată este semn că pisicaste nervoasă,iritată.
O coadă perfect verticală indică o pisica fericităîn timp ce oada lăsată îndică supunere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...