Top 10 jucarii de succes la pisicute


Să ai o pisicuţă este ceva asemănător cu a avea un copil în casă. Părinţii se vor distra mult cumpărându-le jucării, iar pisicile se vor bucura jucându-se cu ele. De aceea voi prezenta o listă de 10 jucării, cele mai de success şi cele ce nu pot da greş la nici o blănoasă mustăcioasă.

Păsărica
Păsărica este cea mai cea! Orice jucărie de dimensiuni reduse ce întruchipează o vrabie, spre exemplu, este adorată de pisicuţe. Să nu mai punem la socoteală o mică ornare cu pene colorate în roşu, verde, negru sau alb. Îi va atrage instant atenţia “pisicească”!

Şoarecele Mda… Vorba “Ce se naşte din pisică, şoareci mănâncă” este complect adevărată! Se pare ca pisica are genetic informaţia că orice se mişcă şi este de formă ovoidală- aerodinamică(a se vedea şi pasărea) şi se mişcă este numai bun de mâncare. Dacă este şi din ceva blăniţă naturală de iepure cu atât mai buuuun!…

Fluturele
Fluturele este cea mai răspândită insectă sub formă de jucărie pisicească. Acesta nu trebuie să pară plăpând precum cel din natură. Două aripi din carton, îmbrăcate în petice din blăniţă de iepure viu clorate, şi ornate cu nişte pene, agăţat de un elastic lung vor înnebuni pisicuţa ta!
Cutiuţa cu bunătăţi
Mai nou apărută în magazinele din România, o minge de diametru de aproximativ 12 cm, cu cameră dublă, în interiorul căreia se introduce vitamine sau cantităţi reduse de hrană uscată vor face din mica ta felină să “vâneze” pentru micile delicii dintre mese şi se va învăţa rapid că dacă rostogoleşte obiectul cu pricina cu lăbuţa ceva cade pe podea din găurelele perforate ingenios pe suprafaţa obiectului în cauză şi e foarte bun de mâncat! Atenţie însă: mingea trebuie să fie spălată în interior şi pe exterior de fiecare dată când este alimentată.
Laserul pentru pisicuţe
Un laser special ce poate fi cumpărat din magazinele speciale pentru animale va fi atracţia fiecărei seri. Cum pisicile au o activitate crescută în zona crepusculară şi preponderent noaptea, când se lasă întunericul te va ruga din ochişori să îi aprinzi luminiţa aceea jucăuşă. Dacă eşti o persoană comodă şi te oboseşte plimbatul prin casă cu undiţa cu şoricel, atunci această jucărie este ideală atât pentru stăpân, cât şi pentru animal. La început postează luminiţa în faţa lăbuţelor şi mişcă-o energic. Apoi captându-i atenţia ridic-o la o înălţime de 35 cm pe perete. Vei observa că încearcă să o prindă între lăbuţe. Dacă ajunge să o prindă ridic-o la o înălţime şi mai mare. Nu te speria… nu este Spiderman, încearcă să vâneze ce mişcă!
Pernuţa cu “iarba pisicii”
Cunoscută şi sub denumirea de CatNip, este de obicei o perniţă de dimensiuni reduse ce are ataşată de colţuri clopoţei şi este umplută cu iarba pisicii, o plantă ce atrage şi calmează deopotrivă pisica. Îşi va freca faţa şi mustăţile de ea, iar clopoţeii care vor suna abundent îi va instiga cheful de joacă. Nu te speria dacă o vei găsi tot acolo după câteva ore de “bătaie cu perne”, adormită cu boticul în “drogul” favorit al pisicilor de toate rasele.
Mingea
O minge din burete, cu diametrul de aproximativ 5 cm, care sare o va înnebuni! Dacă mai ai un prieten alături este foarte bine pentru că vă veţi putea juca toţi trei. Îţi mai aduci aminte de jocul “mâţei”. Vă pasaţi între voi mingea la o distanţă de 2-3 metri, apoi măriţi distanţa cât de mult puţeţi şi pisica o veţi aşeza între voi, iar mingea o veţi rostogoli sau o veţi arunca astfel încât să sară doar la nivelul unde o poate prinde.
Ghemul de cânepă
Un ghem de cânepă este destul de ieftin şi poate avea mai multe utilităţi. Îl vei putea folosi la diverse treburi prin casă, dar atunci când nu îl mai foloseşti, lasă o bucată de 50 cm liberă, apoi rostogoleşte-l în faţa pisicii pe podea. Se va prinde instantaneu în joacă. Un alt beneficiu al acestei jucării este rolul de şisal.
Ghemul de hârtie
Foşneşte şi asta stârneşte curiozitatea. Ia o coală de hârtie, găureşte mijlocul şi prinde-l cu o sfoară, apoi agaţă obiectul de mânerul de la uşă. Mototoleşte hârtia şi dă-i drumul. O jucărie simplă, dar atractivă. Atenţie însă: hârtia să fie una netipărită, pentru a nu exista vreun pericol dacă va fi înghiţită.
Ghemul de staniol
Luceşte strălucitor şi foşneşte mai tare ca hârtia. Staniolul de la o ciocolată ar fi îndeajuns. Fă o biluţă din el. Aruncă-l pe podea. Se va juca aidoma unei mingi cu acest stanol, dar doar sub supravegherea atentă a stăpânului. În caz că ar dori să mănânce din ghem, va trebui să fie oprită imediat.
Notă: orice jucărie devine mai atractivă dacă este pudrată cu iarba mâţei. Nu trebuie să cumpăraţi jucării foarte scumpe. S-ar putea să aveţi surpriza de a îndrăgi mai degrabă cotorul de la un sul de hârtie igienică sau pur şi simplu un ghem de hârtie.
P.S.-Nu uitaţi că cel mai important este să vă jucaţi cu pisica voastră cel puţin 15 minute pe zi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...