Ce nu stiai despre mustatile pisicilor!

Credeai ca mustatile pisicutelor sunt simple fire de par atasate de boticul acestora? Ei bine, iata ca mustatile pisicilor ascund cateva secrete. 
Fiecare pisicuta are 12 perechi de mustati, iar grosimea lor este de doua ori mai mare decat cea a firelor din blanita felinei.
Mustatile pisicii sunt atat de sensibile, incat pot sesiza orice mica schimbare a directiei curentilor de aer. In acest fel, felinele se pot deplasa mai usor noaptea, fara a se lovi de obiectele din jur.
Iti poti da seama chiar si de starea de spirit a pisicutei tale doar daca privesti mustatile acesteia. Daca acestea sunt trase spre spate, felina este speriata sau furioasa, iar daca mustatile sunt orientate catre fata, pisicuta se simte in largul sau.

 
Mustatile felinelor detecteaza prezenta si forma prazii din imediata apropiere. Chiar daca se crede ca vederea pisicutei este foarte buna pe timpul noptii, aceasta nu ar mai fi un vanator atat de bun daca nu ar mai avea mustati.
In cazul in care pisicuta se naste oarba sau cu probleme de vedere, mustatile devin si mai specializate si ajuta pisica in supravietuire.
Mustatile se mai regasesc si la nivelul sprancenelor, pe obraji si pe labele posterioare, ajutand in acest fel pisica in a-si captura prada.
In plus, pisicutele se pot strecura in spatii inguste cu ajutorul mustatilor, care “masoara” dimensiunea spatiilor mult prea mici si nu ii permite pisicutei sa ramana blocata.
Mustatile pisicutei sunt regenerabile, iar in cazul in care aceasta isi pierde mustatile, acestea isi revin in 3-4 saptamani. Chiar daca se regenereaza, nu incerca sa ii tai mustatile pisicii tale, deoarece acestea sunt pline de terminatii nervoase, si pisica ta va simti acest lucru.
Sursa: reginele.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...