De ce manaca pisicile iarba?

Unii oameni care detin pisici fac de multe ori greseala de a nu le lasa pe animalutele lor sa manance iarba, deoarece se tem ca s-ar putea imbolnavi. Aceasta este o asumptie incorecta si defapt, consumarea ierbii, urmata de regurgitatie este un comportament perfect normal la toate pisicile.

Pisicile nu au abilitatea de a separa carnea de blana, oase sau pene,inainte de a manca, asa ca trebuie sa manance atat partile pe care le pot digera cat si partile pe care nu le pot digera. Dupa ce pisica digera ce poate fi digerat, ceea ce ramane in plus trebuie eliminat din sistem. Incercarea de a trece resturile prin tractul digestiv ar putea determina probleme de sanatate, astfel ca, pentru a ajuta acest proces, pisicile mananca iarba.
Consumarea ierbii determina procesul natural de regurgitatie a mancarii nedigerabile, inclusiv ghemotoacele de blana, care altfel le-ar bloca sistemul. Chiar daca oamenilor li s-ar parea ca pisica este bolnava, in acest caz consumul ierbii este benefic.
Pisicile nu pot produce enzimele necesare sa asimileze legumele. Chiar daca sunt gatite, legumele trec pur si simplu prin tractul digestiv fara sa elibereze continut nutritiv. Acest lucru nu afecteaza pisica, insa, atunci cand materia nedigerabila de planta se amesteca cu mancare foarte digerabila cum ar fi carnea – indigestia sau alte complicatii ar putea aparea. Iarba face exceptie in acest caz; unele pisici mananca iarba atunci cand iesi  afara. Acest lucru le va determina sa regurgiteze materia nedigerabila, inclusiv legumele brute.
Daca pisica dumneavoastra nu are acces la iarba, ar putea incerca sa consume plante din casa. Acest lucru ar putea fi periculos, deoarece unele plante sau flori de apartament sunt toxice pentru pisici.Puteti solutiona aceasta problema pantand iarba intr-un ghiveci la care are acces pisica. Este foarte important sa nu va pedepsiti pisica atunci cand regurgiteaza pe covor, pentru ca nu va sti de ce o pedepsiti. Regurgitatia este o actiune involuntara a stomacului, asa ca pisica nu poate opri acest proces nici daca ar incerca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...